Tipy a triky

Každý podnik je jiný a jen velmi těžko se hledají společné návody na jeho vedení. I tak existují ale odzkoušené tipy a triky, jak svojí práci zeefktivnit. Přinášíme vám rady na to, jak se poprat s cenotvorbou, vybrat ty nejlepší zaměstnance, dát o sobě vědět nebo třeba jak na skladování surovin.

Cenotvorba a finance


Cenotvorba patří k nejtěžším úkolům při provozování podniku. Existují zjednodušené metody, při kterých stačí spočítat cenu surovin, přičíst marži a DPH nebo cenu surovin vynásobit třemi a jeden díl si nechat jako náklady na provoz a druhý jako tržbu. Ke všemu se ale dá přistoupit i vědečtěji.

Výběr zaměstnanců


Vybrat vhodné členy do vašeho nově otvíraného podniku není lehký úkol, zároveň jsou dobří zaměstnanci základem každého provozu.

Jak udržet zaměstnance


Velkým problémem napříč celou gastronomií není ani tolik samotné otevření podniku, jako jeho hladké vedení. Svůj lví podíl na tom mají především zaměstnanci, kterých je neustále nedostatek a míra fluktuace je velmi vysoká.

Propagace


Otevřít poprvé pro hosty, kteří se již netrpělivě mačkají před vchodem a nakukují dovnitř, je sen každého podnikatele. Realita je sice často jiná.

Výběr lokality


Dobrá adresa neznamená automaticky dobrý business, pomoct mu to ale může určitě. To, na jakém místě otevřete svůj podnik, není banálním rozhodnutím.

Skladování surovin


Propracovaná zorganizovanost nebo punk, jak vypadají sklady v hospodě to velké míry záleží na každém jednotlivci, ale je pár pravidel, která musíte dodržet, a pár tipů, které se vyplatí dodržet.

Organizace týmu


Ať už je to sám majitel, provozní nebo manažer restaurace, každý podnik potřebuje dobré vedení. Správný lídr se nebojí pomoci.

Internetové stránky


Web je médium, které má v podnikání velkou roli. Zákazníci očekávají, že na něm najdou základní informace o vašem podniku, okamžitě se dovolají nebo si udělají rezervaci.