Jak vybrat zaměstnance do restaurace nebo kavárny

Vybrat vhodné členy do vašeho nově otvíraného podniku není lehký úkol, zároveň jsou dobří zaměstnanci základem každého provozu. Svojí volbu podřiďte několika faktorům a šance na úspěšnou spolupráci se hned zvíší.

Čím při výběru zaměstnanců začít

V první řadě je potřeba zjistit, jestli uchazeče konkrétní práce baví. V případě obsluhy si pomozte jednoduchou otázkou, jestli je schopen mluvit o svém vztahu k zákazníkům, kdo za ním chodil v minulé práci, kdo se vracel a co o nich ví. Jestli není schopen odpovědět a jen řekne, že tam chodili všichni možní nebo že neví, je jasné, že zákazníky vůbec nevnímal a nezajímali ho. V momentě, kdy je člověk nadšený a řekne, kdo všechno k němu chodil, je to na dobré cestě.

Jak na výběr kuchaře

Pro lidi do kuchyně je dobré si je pořádně proklepnout na zkušební směně. Už po pár chvílích v kuchyni zjistíte, jak se chová k surovinám, zvládá kuchařské základy nebo organizaci práce.

Praxe zaměstnanců

Vždycky je dobré se ptát na zkušenosti a pocity z minulých zaměstnání. Ne vždycky jsou ale zkušenosti nebo dokonce vzdělání nutností. Zejména v případě obsluhy je lepší sáhnout raději po člověku s nadšením a chutí učit se nové věci než nespokojeným učencem. Naopak v kuchyni je profesionalita na místě a aspoň minimum by měl znát každý.

Zohlednění stávajících zaměstnanců

Výběr by částečně měl záviset i na zbytku týmu. Často se stává, že ač adept vypadá slibně, nesedne si lidsky s ostatními zaměstnanci a spolupráce nefunguje. Dobrý tým k sobě také nepustí flákače.

Chtějte doporučení

Pokud máte tu možnost, využijte doporučení na šikovné lidi ideálně z řad svých zaměstnanců. Když pak k sobě přitáhnou třeba bývalého kolegu nebo kolegyni, o kterých vědí, že dobře makají, je to výhra vlastně pro všechny strany.